Avocado’s, je ziet ze overal voorbij komen. In bekende food magazines en op bijna elk menu. Avocado’s zijn hot and happening en het is voor veel food liefhebbers het hele jaar door avocado season. Toch blijft het een uitdaging om een avocado te eten wanneer deze rijp is. Je kent het beeld vast wel uit de supermarkt, net zo lang drukken, knijpen en voelen totdat je een avocado hebt gevonden die net dat ene beetje meegeeft als teken van rijpheid. Je kunt je vast voorstellen dat dit de kwaliteit van het product niet ten goede komt.
Rijpheid avocado inschatten
Als we dit probleem vanuit de business bekijken, is het inschatten van de rijpheid van een avocado al veel eerder in de keten een heikel punt. Zo zijn wij samen met een van onze klanten een project gestart met als doel de bepaling of je de rijpheid van een avocado kan inschatten zonder deze aan te raken.
Beeldherkenning
Door het combineren van de ervaring van keurmeesters en via beeldherkenning zijn we zoek gegaan naar nieuwe technische mogelijkheden en hoe deze praktisch kunnen worden toegepast. Een iteratief proces waarbij we met ups en downs – stap voor stap – steeds dichterbij het einddoel komen. Van te voren niet wetende waar het eindigt maar waarbij de ontdekkingsreis minstens net zo waardevol is als het eindresultaat.
Praktische toepassing
Zo hebben we veel ervaring en kennis opgedaan over het rijpingsproces van avocado’s en de praktische toepassingsmogelijkheden van nieuwe technieken. Daarnaast bieden we op deze manier een oplossing die optimaal te integreren is in de dagelijkse werkzaamheden van avocado keurmeesters.