Preventie van catastrofes

Sommige gevaren zijn te voorkomen

Veel catastrofes zijn te voorkomen door intelligente voorzorgsmaatregelen. Branden zijn bijvoorbeeld vaak het gevolg van veranderingen in apparatuur of de omgeving, en deze veranderingen kunnen soms dagen, weken of zelfs maanden van tevorden worden gedetecteerd.

Wat is onze ervaring?

Na een brand hebben bedrijven te maken met grote financiële druk van vaste kosten zoals huur en salarissen. In deze periode zoeken klanten vaak naar alternatieven en zitten ook concurrenten niet stil. Hoewel rookmelders essentieel zijn om ons te waarschuwen voor brand, is pro-actieve preventie de optimale route. Experience Data maakte deel uit van een project met een grote verzekeraar, waar we verantwoordelijk waren voor de achterliggende data science. Met behulp van IoT-sensoren ontwikkelden we zo een algoritme om potentiële branddreigingen te voorspellen. Deze expertise kan worden vertaald naar vele gebieden van gevarenpreventie.

Hoe gingen we te werk?

Door gebruik te maken van machine learning en precisiesensoren hebben we een robuust model ontwikkeld om defecte apparaten te detecteren en potentiële branden te voorkomen. Na het testen in drie verschillende omgevingen sturen sensoren, die strategisch geplaatst zijn op plaatsen met een hoog risico zoals keukens, data naar onze modellen voor machine learning. Deze modellen identificeren vervolgens afwijkingen en potentiële bedreigingen. Eigenaren worden onmiddellijk op hun telefoon gewaarschuwd over eventuele sensorafwijkingen. Door temperatuur-, luchtstroom- en roostergegevens te integreren, biedt ons werk aan dit project een allesomvattende oplossing om uw ruimte te beschermen tegen brandgevaar.

Hoe kan deze kennis worden gebruikt?

Ons werk aan dit project is zeer interdisciplinair. Bijvoorbeeld, in de catering ligt de focus op gevaren zoals afzuigsystemen en ovens. Voor veehouders zijn het voedermachines en stalventilatoren. Hoe complexer het klinkt, hoe leuker we het vinden! We genieten van de uitdaging om complexe problemen op te lossen waar de wereld baat bij heeft en we zijn er trots op dat we de kennis uit dit project met IoT-sensoren kunnen vertalen naar andere gebieden!

Klaar voor jouw data gedreven toekomst ?

Elke dag opnieuw staat ons team enthousiaste data nerds klaar om jouw data problemen op te lossen, ongeacht hoe complex deze ook zijn.

Thijs de Haas – COO