Verzuim beter in kaart brengen

Project samenvatting

Ziekteverzuim is een steeds groter wordend probleem. Bedrijven worden geconfronteerd met het probleem van verzuim onder het personeel. Zonder te weten waarom dit gebeurt, kan dit probleem nooit worden opgelost. Experience Data brengt hiervoor verschillende informatiebronnen (zoals ziektedagen, werkroosters, teamsamenstelling…) samen die leiden tot extra inzichten.

De data

Bedrijven hebben te maken met hoge verzuimpercentages, gecombineerd met een al aanwezig personeelstekort. Deze twee creëren een vicieuze cirkel van toenemende werkdruk, die weer leidt tot een toename van het verzuim en een hogere kost voor werkgevers. Door dit verzuim goed te managen en de juiste aandacht te geven aan de juiste medewerkers op het juiste moment, kan een aanzienlijk deel voorkomen worden.

Kunstmatige Intelligentie

Experience Data bouwt assistenten die bedrijven helpen om ziekteverzuim beter te beheren en zo duurzame inzetbaarheid te verbeteren. Dit doet het door teamleiders de juiste tools op het juiste miment te geven op basis van alle beschikbare informatie over de afwezigheid en de werkomstandigheden van de werknemers.

De oplossing

Een assistent die teamleiders ondersteunt bij het beheren van afwezigheid door:

1. Context te bieden rond ziekmeldingen
2. De teamleider te ondersteunen bij het opvolgen van ziekteverlof door middel van meldingen en advies
3. Kwalitatieve data uit verschillende gegevensbronnen te presenteren met betrekking tot het werk van de werknemer en het ziekteverzuim.
4. De ervaringen en overwegingen van de teamleider opslaan en gebruiken in toekomstige verzuimgevallen.

Kop

Klaar voor jouw data gedreven toekomst ?

Elke dag opnieuw staat ons team enthousiaste data nerds klaar om jouw data problemen op te lossen, ongeacht hoe complex deze ook zijn.

Thijs de Haas – COO