Alles over change management

Het toepassen van artificial intelligence en machine learning algoritmes vraagt om een andere manier van werken binnen een organisatie. De toename van big data en de big data trend laten zien dat organisaties er niet meer omheen kunnen en aan de slag moeten met hun data. En om dit in goede banen te leiden is daadkrachtig change management nodig.

Toepassing van data science

Meestal beginnen organisaties klein; met data analyseren en verschillende data visualization tools, maar al snel neigen ze naar complexere modellen zoals de toepassing van artificial intelligence en machine learning algoritmes. De toepassing van data science moet dus niet alleen blijven hangen bij de BI-afdeling in een organisatie.

Introduceer change management

Uiteindelijk moeten medewerkers in de hele organisatie het ML model begrijpen, vertrouwen en toepassen. Dit betekent een andere werkwijze en vanuit een ander perspectief naar het werk kijken. Het is daarom belangrijk om de definitie van kunstmatige intelligentie helder te krijgen wanneer mensen met machine learning technieken aan de slag gaan.

Machine learning integreren

Wanneer een organisatie besluit te gaan werken met een machine learning model is het belangrijk om het model te blijven optimaliseren, zodat de voorspellingen accuraat en betrouwbaar blijven. We leven namelijk in een wereld die snel verandert en machine learning modellen kunnen deze trends als geen ander meenemen.

Wel moet je als bedrijf goed op de hoogte zijn hoe je dit voor elkaar kunt krijgen. De modellen leren namelijk van medewerkers in de organisatie die hun feedback aan het ML model geven. Wanneer dit niet gebeurt, raakt het model verouderd. Hierdoor kan kunstmatige intelligentie gevaar met zich meebrengen, omdat het onnauwkeurige voorspellingen maakt.