Overzie. Begrijp. Verander.

Bij Experience Data geloven we erin dat data slimmer ingezet kan worden om het dagelijks werk veel leuker en efficiënter te maken. Alleen als je iets kunt overzien, kan je het begrijpen en verandering in werking zetten. Wij zien daarom data gedreven werken als de gateway naar “het nieuwe leren”.
Groep mensen bekijkt op laptop resultaten van datamodel

We duiken samen in de stroomversnelling van technologische ontwikkelingen

Samen op safari

We nemen je graag mee op een begeleide safari in de stroomversnelling van technologische ontwikkelingen op het gebied van data. In deze wereld vliegen niet alleen de technologisch ontwikkelingen je om de oren, maar ook de buzzwords, denk aan Big Data, Machine Learning, Deep Learning, etc.. Dit maakt ons werk eerder onduidelijk dan duidelijk, want iedereen heeft zijn eigen interpretaties hierbij.

Daarom vinden wij het belangrijk om naast
technische ontwikkelingen toepassen, alle complexe materie ook echt duidelijk, begrijpelijk en toepasbaar voor iedereen te maken.

Onze cultuur

Ons team bestaat uit ambitieuze denkers met expertises van business processen in diverse industrieën. We vinden het belangrijk om onze klanten uit te dagen, uit hun stramien te halen. We zijn trots op ons prachtig en energiek pallet van vooruitstrevende data junkies die zich vastbijten in complexe vraagstukken.

We vinden het erg belangrijk om plezier te hebben, te genieten met onze collega’s en onze klanten, van de meerwaarde die we hen leveren en van de dingen die we hen laten zien die ze eerst nog niet zagen. Daarom is bij ons geen dag hetzelfde.

De cultuur van Experience Data

“Zolang het maar complex is”

Marco de Jong oprichter en CEO van Experience Data

Waar het allemaal begon

Experience Data is in 2014 opgericht door Marco de Jong & Jan de Roos. In hun tijd bij de “grote bedrijven” zagen zij hoeveel bruikbare ervaringen er in data verborgen zit. Ervaringen die zichtbaar worden door er anders naar te kijken en daardoor ingezet kunnen worden om de dagelijkse werkzaamheden van mensen binnen een organisatie veel leuker te maken. Doordat we dit begrijpbaar maken voor iedereen wordt het data gedreven werken ook daadwerkelijk leuker!

Wat doen we nou precies?

We gebruiken ervaringsdata om verbeteringen door te voeren en complexe vraagstukken op te lossen. We hebben een rijk netwerk aan klanten uit verschillende sectoren. De ene dag voorspellen we de rijpheid van een avocado door middel van beeldherkenningstechnieken, de andere dag bedenken we Machine Learning technieken voor garantieclaims in de agrarische sector. Vervolgens gaan we naar de tuinbouwsector en eindigen we in de verzekeringswereld waar we operationele processen optimaliseren.

In al deze sectoren zien we dat bedrijven over meer data beschikken dan ze zelf beseffen. Onze uitdaging ligt in het creatief gebruiken van de inzichten uit deze data. Als het resultaat geen impact heeft op de kern van het bedrijf, vinden wij het maar zinloos.

Groep overlegt over kunstmatige assistent

Wij helpen bedrijven machines te begrijpen en machines mensen te begrijpen

Ons Team

Wij zijn een team creatieve analisten dat zich buigt over complexe vraagstukken. Wij creëren toepassingen die jou helpen deze vraagstukken op te lossen met behulp van ervaringsdata. Het gebruik van data zonder concreet doel vinden wij maar zinloos.
Marco De Jong
MARCO DE JONG

marcodejong@experiencedata.nl
+31 (0)6 34 385 852

THIJS DE HAAS

thijsdehaas@experiencedata.nl
+31 (0)6 10 971 619

FATIMA BABAT

fatimababat@experiencedata.nl

LEO SWART

leoswart@experiencedata.nl
+31 (0)6 53 823 865

FLORIAN DE RIDDER
FRANK JONKER
SJORS PEERDEMAN

sjorspeerdeman@experiencedata.nl

AGIS CHRISTOPOULOS

agischristopoulos@experiencedata.nl

MARTIJN VAN WEZEL

martijnvanwezel@experiencedata.nl

Auresh Saxena
Ikshwaku Pandey
Marinde van Melle
Donald Posthuma

donaldposthuma@experiencedata.nl

Toine Hooijen
TOINE HOOIJEN

toinehooijen@experiencedata.nl

Rick Schot

Rickschot@experiencedata.nl

Stijn Tuijtel

Stijntuijtel@experiencedata.nl

Fedai Kaya

Fedaikaya@experiencedata.nl

Nick Burnett

Nickburnett@experiencedata.nl

Bekijk de vacatures