TRAINING / COACHING

null
Je krijgt vanavond gasten over de vloer en jij hebt beloofd om te koken. Maar wat ga je maken? Je denkt aan een gerecht wat je laatst hebt gegeten. Het probleem is alleen dat niet weet hoe je het maakt want de ingrediënten in het gerecht zijn nieuw voor je. Misschien zijn zelfs de personen waarvoor je het gerecht maakt nieuw omdat ze voor het eerst bij je komen eten. Je wilt indruk maken. Maar aan de andere kant heb je ook een overvolle agenda dus wil je niet teveel tijd kwijt zijn aan het kookproces. En het mag ook niet teveel kosten.

 

Echter, het gaat er helemaal niet om dat je precies het gerecht in je hoofd hebt dat je wilt maken. Weten hoe je de juiste ingrediënten en kooktechnieken kan toepassen en combineren om uiteindelijk een gerecht te maken dat precies past bij je huidige situatie. Dat is de kunst van goed koken. Misschien hoef je zelfs niet eens de deur uit en heb je eigenlijk alles voor een goed gerecht al in huis. Wij begrijpen dat het teveel tijd en geld kost om jezelf op te leiden tot chef of, in dit geval, data expert. Daarom helpen wij jouw organisatie om data tastbaar én bruikbaar te maken. Niet zodat je jezelf uiteindelijk chef kan noemen, maar zodat je zelf gerechten kunt maken die passen bij jouw situatie.

Onze aanpak:

Voordoen

Samen doen

Zelf doen

Voordoen

Workshops, diepte-interviews en training on the job.
Een goed gerecht begint bij goede ingrediënten. Het kan goed zijn dat je al een groot aantal ingrediënten in huis hebt, maar dat je niet precies weet hoe je ze kunt combineren tot een gerecht. Ook zijn er vaak zoveel winkels om je heen waar je een ingrediënt kunt kopen, dat het lastig is om onderling onderscheid te maken. Sterker nog, hoe beoordeel je überhaupt of iets goed is of niet? Daarom zoeken wij precies voor jou uit welke ingrediënten, ofwel kennis, tools, data en mensen, je al in huis hebt en welke er nog ontbreken. Via interactieve workshops, diepte-interviews en training on the job verzamelen wij informatie over jouw voorraadkast. Door deze informatie te interpreteren en analyseren, stellen wij voor jou een menu samen.

Samen doen

Zodat jij overblijft met een methodologie waarmee je verder kunt.
Nu je precies weet wat je al in huis hebt en, belangrijker nog, welke gerechten je ermee kunt maken, is zaak om aan de slag te gaan. Alleen door onder begeleiding te oefenen krijg je de fijne kneepjes van het vak onder de knie. Het gaat erom dat je een ‘gevoel’ ontwikkeld waardoor je straks niet alleen in staat bent een gerecht te maken via een voorgeschreven recept of kookboek, maar dat je in staat bent om te improviseren, anticiperen en combineren, om op die manier zelf nieuwe gerechten te maken. Nieuwe tools uitproberen. Wij maken vervolgens de vertaalslag naar de bredere business context, door de training te rijmen met je dagelijkse werkzaamheden. Zodat jij overblijft met een methodologie waarmee je verder kunt.

Zelf doen

Alle opgedane kennis en expertise toepassen in de praktijk.
Vanaf nu ga je het zelf doen. Al je opgedane kennis en expertise toepassen in de praktijk. Tools implementeren en een nieuwe methodologie introduceren in je organisatie. Met als resultaat om met bestaande mensen en middelen optimale resultaten te behalen. Wij zullen enkel nog toekijken vanaf de zijlijn en je coachen waar nodig. Een mentor die zo nu en dan langs komt om te eten. Om er zeker van te zijn dat je iedere gast, in welke situatie dan ook, het beste gerecht voorschotelt.

Benieuwd hoe jij dit kunt toepassen?

null
In 30 minuten vertellen we het je. Gewoon online en zonder verplichtingen.


 • Data analyse en data science zijn onderdeel van ons dagelijks werk. Het combineren van onze eigen kennis met de expertise en pragmatische aanpak van Experience Data op het gebied van het structureren en combineren van data, leiden snel tot diepere inzichten en toepasbare oplossingen.

  Jan Orthmann
  Manager Pricing & Underwriting bij Nationale Nederlanden
 • Door de diepgaande kennis en inzichten op het gebied van data science en data discovery is Experience Data een heel waardevolle partner gebleken voor SpronQ. De dienstverlening en professionaliteit van onze organisaties sluiten goed op elkaar aan. Hierdoor hebben we in klant trajecten vernieuwende oplossingen kunnen bieden, zoals de combinatie van Case Management en Data Discovery.

  – Gerard Janssen
  Managing Director bij SpronQ
 • Experience Data helpt ons in de ontwikkeling naar een data gedreven team van professionals binnen Finance en Control. De combinatie van je data willen begrijpen, de vele technische mogelijkheden en pragmatische aanpak en begeleiding vanuit Experience Data spreken ons erg aan.

  – Rogier Leemans
  Senior Analyst bij ProRail